2023- Marathon Rotterdam - the marathon rotterdam walk

EERSTE EDITIE URBAN WALK ROTTERDAM LANGS ICONISCHE HIGHLIGHTS VAN DE HAVENSTAD

Op zondag 18 september kon de uitgestelde editie van de Urban Walk Rotterdam plaatsvinden. De voorspelde regen hield de vele wandelaars niet tegen om de havenstad te ontdekken.

De gezelligheid zat er al vroeg in toen om 8.30 uur het startschot klonk op de Binnenrotte. De wandelaar van de lange route mochten vandaag als eerst beginnen aan hun stadswandeling. Na een rondje om het Stadhuis en Luchtpark Hofbogen was het al tijd om door de eerste binnenlocatie te wandelen. Bij Cultuurpodium Perron was er voor de verandering eens geen elektronische muziek te horen, maar kon er genoten worden van klassieke pianomuziek.

Na het muzikale intermezzo vervolgden de wandelaars de route langs het welbekende Centraal Station om vervolgens door het verborgen Wijkpark Oude Westen te wandelen. Bij het museumpark stonden er weer een aantal verrassingen klaar. De eerste stempelpost was op een bijzondere locatie: in het museum Het Nieuwe Instituut. Tijdens het bezoek aan dit museum kond de tentoonstelling Het ontwerp van het sociale uitgebreid bekeken worden.

Na een kopje koffie waanden de deelnemers zich in een compleet ander tijdperk: de Victoriaanse tijd. De deuren van de escaperoom Doctor Watsons stonden dit keer open. In de kelder onder de Arminiuskerk maakten de wandelaars kennis met deze unieke locatie.

De Rotterdamse parken en havens zijn ook opgenomen in de route. Via het groene Het Park en de historische Veerhaven kwamen de wandelaars op de meest bekende highlight van de havenstad: de Erasmusbrug. Hier werden natuurlijk vele foto’s gemaakt.

De wandelaars die gekozen hadden voor de lange route van 18km mochten de Rijnhavenbrug oversteken voor een extra lusje langs opnieuw een Rotterdams icoon. De wandelaars konden de SS Rotterdam van dichtbij bewonderen. Bij de Kop van Zuid stonden de highlights Uitkijkpunt, Koninginnebrug en de Wilhelminafontein op de route aangegeven. Zoals bij alle highlights stonden hier informatieborden met qr-codes. Door deze qr-code te scannen krijg je toegang tot de audiotour waarin leuke weetjes gedeeld worden over de highlights.

Na de tweede stempelpost werd de Willemsbrug gepasseerd met weer een sportieve binnenlocatie: MyLife Rotterdam aan de Maas. Via de karakteristieke Oude Haven en iconische Kubuswoningen loopt de route al bijna ten einde. Maar niet voordat er nog twee bekende locaties bezocht worden: de Markthal en de Centrale Bibliotheek.

Bij de finish op de Binnenrotte lag er voor iedere deelnemer een wandelpin klaar als herinnering aan deze wandeling. Ook kreeg iedereen hier nog wat te drinken en een reep van Fulfil die nog genuttigd konden worden op het finishterrein waar zanger John Medley de sfeer er ook in de regen goed in wist te houden.

Deel dit bericht

Meer nieuws