Golazo - Urban Walk Rotterdam // 24-09-2023 // David Stegenga Fotografie

GEZELLIGE TWEEDE EDITIE VAN DE URBAN WALK ROTTERDAM

Op zondag 24 september stonden er ruim 1350 deelnemers aan de start van de Urban Walk Rotterdam bij het Maritiem Museum. Na het startschot, dat werd gegeven door Niek Vianen, werden er weer mooie en unieke plekken in de binnenstad van Rotterdam ontdekt. Het weer zorgde voor een extra feestje op de route en blije gezichten na de finish.

Het was een geslaagde tweede editie van de Urban Walk Rotterdam. De wandelaars startte op het evenemententerrein bij het Maritiem Museum. Hier vandaan vertrokken ze in hun gekozen startwave om op een vernieuwde route, unieke highlights van de stad te ontdekken.

De route bestond onder andere uit Pathé bioscoop Schouwburgplein, Dudok In Het Park en Skateland. Na de start kregen deelnemers nog koffie en thee en een lekkere kletskoek van sponsor Tombola.

Het zonnetje zorgde voor heerlijk wandelweer voor de deelnemers. Het gratis ijs van Dudok In Het Park paste daar dan ook keurig bij. De locaties stonden klaar om de deelnemers te verwelkomen met eigen entertainment en muziek. Bij Pathé bioscoop Schouwburgplein werden er diverse trailers afgespeeld om mensen enthousiast te maken om naar de bioscoop te gaan. Bij het Natuurhistorisch Museum konden deelnemers het hangende skelet van een 15 meter lange potvis bewonderen en Skateland zorgde voor de nodige entertainment op de skatebaan.

Brewpub Reijngoud, Biergarten, Foodhallen en Fenix Food Factory waren ideale locaties voor de wandelaars om even op adem te komen. Hier konden ze met gerust hart wat te eten en drinken bestellen. Als laatste stond Stadswerf Koningspoort op de route. Hier werd er ook voor koffie en thee gezorgd en konden deelnemers historische schepen bewonderen die hier liggen om gerestaureerd te worden. Bij de finish kreeg iedereen een welverdiende wandelpin voor hun prestatie. Dankzij de deelnemers en het lekkere weer was het weer een geslaagd Urban Walk-feestje!

De Urban Walk Rotterdam is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen die nog gehouden worden in Breda en Utrecht. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na deze tweede editie van de Urban Walk Rotterdam staat de Urban Walk Breda op zondag 5 november als eerstvolgende walk op de agenda. Kijk op www.wearewalking.nl voor een volledig overzicht van alle komende wandelevenementen in 2023.

Deel dit bericht

Meer nieuws