Golazo - Urban Walk Rotterdam // 24-09-2023 // David Stegenga Fotografie

Ontdek Comedy Club Haug en Brouwerij Noordt tijdens de derde editie van de Urban Walk Rotterdam

De stad ontdekken, sportief bezig zijn en mooie plekken bezoeken op zondag 29 september. Het kan allemaal tijdens de Urban Walk Rotterdam! Alle wandelaars kunnen zich weer inschrijven voor dit leuke wandelavontuur.

Wandelliefhebbers kunnen weer uitkijken naar een nieuwe wandeltocht, want op zondag 29 september staat Rotterdam klaar om hen te verwelkomen voor een uniek avontuur. Waar wandelaars in 2023 onder andere Pathé Schouwburgplein, Dudok In Het Park en Skateland bezochten, kunnen zij dit jaar genieten van een vernieuwde route vol unieke en bijzondere locaties.

Zo starten alle wandelaars ook dit jaar weer hun wandeltocht bij Plein 1940, vlakbij het Maritiem Museum. Dit plein ligt centraal in de binnenstad waardoor er met de route de mogelijkheid is om naar alle delen van de stad uit te wijken. Één van de locaties op de route is Comedy Club Haug. Dit eerste stand-up comedy podium aan de Maas heeft bijna dagelijks shows waar niet alleen top nationale en internationale stand-up is, maar ook krijg je de kans om nieuwkomers te zien.

Brouwerij Noordt mag dit jaar niet ontbreken op de route. Deze bijzondere brouwerij geeft wandelaars de mogelijkheid om het proeflokaal te bezoeken en daarnaast alle Noordt bieren op tap te ontdekken. Al hun klassieker, seizoensbieren en de NXP series zijn vers uit de brouwerij op 1 van de 20 tapkranen. Wandelaars kunnen genieten van het terras, de route door de brouwerij of natuurlijk één van de vele bieren.

Comedy Club Haug en Brouwerij Noordt zullen niet de enige locaties zijn op de route, binnenkort onthullen we nog meer fantastische locaties. Wandelaars kunnen zich wel alvast inschrijven via deze pagina.

Goede doel – Nationaal MS Fonds
Net als in 2023, gaan we in 2024 samen met het Nationaal MS Fonds door met de missie om ons sterk te maken voor een toekomst zonder de zenuwslopende en ongeneeslijke ziekte MS. De laatste jaren zijn er enorme stappen gemaakt maar een oplossing is er (nog) niet. Daar willen we verandering in brengen. Het donatiegeld dat in 2024 wordt opgehaald tijdens de Urban Walk Series komt ten goede aan het onderzoek van dr. Wia Baron (UMC Groningen). Hierin wordt de rol van astrocyten in het belemmeren van myelineherstel, de laag om de zenuwendraden, ontrafeld. Wil je meer weten over dit onderzoek? Lees hier verder.

Als deelnemer kun je op twee manier jouw steentje bijdragen aan het onderzoek van dr. Wia Baron:

  1. Doneer bij jouw inschrijving voor de Urban Walk Series via het inschrijfformulier.
  2. Ga naar walkforms.nl, kies de stad die jou aanspreekt en maak een actiepagina aan voor het ophalen van sponsorgeld. Haal je meer op dan €150,-? Dan betaalt het Nationaal MS Fonds jouw startbewijs.

Urban Walk Series
Tijdens de Urban Walk Series ontdekken wandelaars zes Nederlandse steden op een unieke manier. De deelnemer kan hierbij kiezen uit twee routes: een korte route van ongeveer 10-12 of een lange route van ongeveer 18-20 km. Deze routes brengen hen langs én door de unieke locaties en onontdekte plekken in de stad. Verder is de wandeltocht compleet verzorgd inclusief verzorgingsposten met water, koffie en thee onderweg. Je hoeft echt alleen klaar te staan bij de start om aan de wandeltocht te beginnen. Na de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een welverdiende wandelpin. Een prachtige herinnering aan de fantastische dag!

Deel dit bericht

Meer nieuws